05.jpg
logo parafii szczecin

Zupa rybna

  • 1 kg drobnych ryb morskich
  • 3 pomidory
  • 2 marchewki
  • 3 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki soku z cytryny
W garnku przyrumienić na oliwie pokrojoną w talarki cebulę, obrane, oczyszczone z nasion i pokrojone w kostkę pomidory, pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki, drobno posiekany czosnek i natkę selera oraz liść laurowy. Następnie zalać wodą i gotować na małym ogniu 40 minut. Dodać oczyszczone i umyte ryby, posiekany koperek, sok z cytryny, sól i pieprz. Gotować na małym ogniu jeszcze 15 minut, po czym doprawić solą i sokiem z cytryny.
Stronę wykonał: Siristru