Koncert zespołu Byzantion (10.05.2013)

Koncert zespołu Byzantion (10.05.2013)

Koncert rumuńskiego zespołu Byzantion w ramach X Szczecińskiego Festiwalu Muzyki Dawnej

Koncert zespołu KAIROS (25.05.2012)

Koncert zespołu KAIROS (25.05.2012)

Koncert w ramach IX Szczecińskiego Festiwalu Muzyki Dawnej

Nabożeństwo konsekracji ołtarzy i Cerkwi p.w. Św. Mikołaja Cudotwórcy (17.09.2011)

Nabożeństwo konsekracji ołtarzy i Cerkwi p.w. Św. Mikołaja Cudotwórcy (17.09.2011)

Uroczystości przewodniczył J. Em. Metropolita Sawa oraz Arcybiskupi i Biskupi z kraju i zagranicy.

Koncert muzyki cerkiewnej (22.05.2011)

Koncert muzyki cerkiewnej (22.05.2011)

Koncert muzyki cerkiewnej, poprzedzony wykładem, dr hab. Włodzimierz Wołosiuk prof....

Nabożeństwo żałobne za ofiary katastrofy w Smoleńsku (11.04.2010)

Nabożeństwo żałobne za ofiary katastrofy w Smoleńsku (11.04.2010)

Nabożeństwo żałobne za dusze tragicznie zmarłych w katastrofie pod Smoleńskiem.

Nabożeństwo żałobne za ofiary katastrofy w Smoleńsku (11.04.2010)

Nabożeństwo żałobne za ofiary katastrofy w Smoleńsku (11.04.2010)

Nabożeństwo żałobne za dusze tragicznie zmarłych w katastrofie pod Smoleńskiem.

Koncert muzyki cerkiewnej (29.05.2009)

Koncert muzyki cerkiewnej (29.05.2009)

Koncert chóru A Capella Leopolis w Naszej cerkwi.

Koncert muzyki cerkiewnej (29.05.2009)

Koncert muzyki cerkiewnej (29.05.2009)

Koncert chóru A Capella Leopolis w Naszej cerkwi.

Poświęcenie dzwonów (11.04.2008)

Poświęcenie dzwonów (11.04.2008)

Uroczyste poświęcenie dzwonów w Naszej cerkwi.

Poświęcenie dzwonów (11.04.2008)

Poświęcenie dzwonów (11.04.2008)

Uroczyste poświęcenie dzwonów w Naszej cerkwi.

logo parafii szczecin

Briami

Drukuj
  • 2 cukinie
  • 3 bakłażany
  • 5 pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 strąki zielonej słodkiej papryki
  • 300g drobnych ziemniaków
  • 200g fasolki szparagowej
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka oliwy z oliwek
  • 150 ml wody
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
Bakłażany i cukinię pokroić w talarki o grubości 1 cm, posolić i odstawić na 40 minut. Następnie opłukać w zimnej wodzie i lekko wycisnąć rękami. Krążki podsmażyć z dwóch stron na odrobinie oliwy. Pomidory obrać ze skórki, wybrać nasiona, pokroić w kostkę i dodać do warzyw. Dodać także cebulę pokrojoną w talarki, paprykę pokrojoną w paski i drobno posiekany czosnek, dusić ok. 10 minut. W tym czasie obrać ziemniaki, pokroić je na ćwiartki, a cząstki fasoli pociąć na kawałki. Ziemniaki, fasolę i duszone warzywa włożyć do żaroodpornego naczynia, posolić, dodać pieprz, polać oliwą i wodą. Zapiekać pod przykryciem w piekarniku w temperaturze 180o C przez około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Briami podajemy na ciepło lub na zimno.
Stronę wykonał: Siristru